Skip to main content Door naar footer

Waar moet u op letten als u een laadpaal laat plaatsen?

Door een laadpaal te laten plaatsen draagt u bij aan de energietransitie in Nederland. Maar voordat het zover is komt er een hoop op u af: het kiezen van een laadpaal, het kiezen van een installatiebedrijf en het regelen van de financiëring.

Wij geven u hier alvast de nodige informatie om te beginnen. Voor sluitend advies kunt u terecht bij een van de bedrijven die bij de SGZE is aangesloten.

De kosten van een laadpaal

Een laadpaal installeren kost gemiddeld zo tussen de € 1.000 en €2.000. Voor een concreet bedrag kunt u het beste een offerte aanvragen bij ons. Dan krijgt u inzage in de uiteindelijke prijs. Het is namelijk altijd afhankelijk van factoren zoals het type laadpaal, eventueel grondwerk dat gedaan moet worden en de lengte van de laadkabel.

De kosten voor de laadpaal zijn via onze partners inclusief installatie. U koopt namelijk niet alleen een laadpaal, maar de uitvoerende partij zorgt er ook voor dat deze geïnstalleerd wordt.

De plek van de laadpaal

Het uitkiezen van de plek waar de laadpaal komt te staan is een van de eerste keuzes. Houd er rekening mee dat de laadkabel makkelijk bij de auto kan komen en niet in de weg zit tijdens het laden. Ook dient u rekening te houden met openbare ruimtes zoals de stoep.

U heeft de keuze uit een doosje aan de muur (wallbox) of een daadwerkelijke laadpaal. Let op waar de stekker in de auto moet, want dit kan verschillen per model.

Overweegt u een slimme laadpaal? Vraag altijd aan uw leverancier of deze is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Zon & Energie. Dan weet u zeker dat u garantie heeft op onder meer uw aanbetaling. En loopt u geen risico. Vraag nu een offerte aan!

Eenvoudige of slimme laadpaal?

Bij een eenvoudige laadpaal is het een kwestie van de auto aan de oplader hangen en de batterij wordt weer opgeladen. Een slimme laadpaal werkt nog steeds op hetzelfde principe, maar heeft handige aanvullende functies.

Misschien wilt u wél alvast de auto aan de oplader hangen, maar nog niet direct beginnen met laden omdat de energieprijzen hoog zijn op dat moment van de dag. Een slimme laadpaal kunt u instellen dat het vooral gebruik maakt van de daluren in energiekosten waardoor u goedkoop uw auto oplaadt.

Daarnaast heeft u een overzicht van uw energieverbruik en is bestendig tegen overbelasting. Maak het geheel nog efficiënter door het te koppelen aan uw zonnepanelen.

Bijkomende werkzaamheden

Soms moeten er bijkomende werkzaamheden worden verricht voor het installeren van de laadpaal. Denk hierbij aan grondwerk of extra werk voor een elektricien. Veel voorkomende gevallen zijn dat er een kabel in de grond gelegd moet worden en dat u een aparte stroomgroep nodig heeft in uw meterkast. Niet alles mag zomaar veranderd worden. Lees u daarom goed in wat wel en niet mag.

Waar vindt u een betrouwbare laadpaal installateur?

Tot slot is het belangrijk om een betrouwbare laadpaal installateur te vinden. De kosten van het installeren van een laadpaal zijn al hoog genoeg, daarom wilt u wel zeker zijn van uw zaak. Door een bedrijf uit te kiezen dat deelnemer is van de SGZE voorkomt u veel moeilijkheden.

Wij zijn namelijk het garanatiefonds in Nederland inzake laadpalen en andere energieproducten. Zo garanderen wij de aanbetaling, hebben een geschillencommissie en leveren met fabrieksgarantie.

Kies ook voor zekerheid bij het plaatsen van uw nieuwe laadpaal en vraag een offerte aan bij ons!